Další mimořádné Zasedání zastupitelstva – prodej domů v lokalitě Červený kříž

Jelikož MO MHaH dostal od Magistrátu MO schválení prodeje, paní starostka nezůstala sedět a jedná … Cílem tohoto zasedání bylo oficiální schválení „Záměru prodeje …“ Tento text již byl předdiskutován na dřívější pracovní schůzce Rady a k dispozici již byl vytištění text, který měl odrážet závěry, nad kterými se dohodli zastupitelé.
Nicméně paní starostka si vyhradila své právo a do textu se snažila propašovat nedohodnutou pasáž:
Jednalo se o zpoplatnění CD obsahující detailní informace pro potenciální zájemce, a to částkou 1500,- Kč za každý kus. Nad tímto dodatkem byla během jednání svedena zajímavá diskuze a bylo nutno hlasovat. Ač to vypadalo, že paní starostka má v koalici slíbený souhlas, hlasováním toto zpoplatnění o jeden jediný hlas neprošlo, takže CD bude nabízeno zájemcům bezplatně, jak si myslím, že to má i být. Ať si paní starostka argumentuje o jejím vynaloženém úsilí a vynaložených prostředcích na reklamu, jak si chce.

Ještě než se zmíním o dalších detailech ze Zasedání, dovolím si poznámku, o které jsem se dodatečně dočetl ve Znaleckém posudku (materiál z CD) – paní starostka argumentovala na dřívějších Zasedáních, že nabízené domy jsou již za hranicí své životnosti a proto již do těchto nemovitostí nehodlá investovat. Nicméně zpráva hovoří o celkové životnosti 150 let, tj. tyto všechny domy mají před sebou ještě přibližně 70 let života.

… dokončení článku v nejbližších dnech

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *