Informace zastupitele: Úřad opakovaně porušil rozpočtovou kázeň

Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky přišel z letošního rozpočtu o 310 000,- Kč. O výši této sankce rozhodla rada města na svém zasedání dne 13. 10. 2015.

Rada města takto rozhodla proto, že městský obvod opakovaně porušil zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech. Při projednávání výsledků hospodaření za rok 2014 na červnovém zastupitelstvu městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, jsem v rozpravě upozornil na nedostatky v předloženém materiálu. Jednalo se konkrétně o nevyúčtování sociálního fondu a dále na skutečnost, že městský obvod zapojuje přes financování o 1,3 mil. Kč více, než měl obvod k dispozici. Zároveň jsem navrhoval řešení k odstranění těchto nedostatků a upozornil členy zastupitelstva na skutečnost, že v případě neodstranění může dojít k porušení zákona o rozpočtových pravidlech a může být obvodu udělena sankce ze strany magistrátu. Paní starostkou byl tento můj předložený návrh odmítnut a poté byl výsledek hospodaření i s výše popsanými nedostatky schválen. Je paradoxní a zarážející, že předkladatelem a garantem tohoto materiálu je sama paní starostka.

Ano, chybu může udělat každý, ale pokud je na chybu (v tomto případě chyby) předkladatel takto důležitého a závazného materiálu o schvalování hospodaření upozorněn a pomoc odmítne, tak mě napadá jediné, že je hazardér a riskuje udělení sankce, krácení dotace. Takto městský obvod přišel o 1% z neúčelové neinvestiční dotace, to je oněch 310 000,- Kč. Nemusel, kdyby …

Zaplatí chybějící peníze úřadu viník?

 

Ing. Radomír Michniak, Ph.D., zastupitel

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *