Poslední info o rekonstrukci domů na Hulvákách

Dne 20.4. proběhlo zasedání zastupitelstva Mar.Hor a Hulvák. Při diskuzi s občany jsem se ptala na současný stav příprav rekonstrukce domů na Lázeňské a Knúpferově ulici. „Projektová dokumentace bude podána na IROP / státní dotace/ k 1.5.2017, poté bude zhodnocena, zda bude dotace přidělena. Což může trvat i půl roku.“ řekla paní starostka. Na otázku zda chce úřad tyto domy prodat panu Simonu Pelikánovi nebo jinému soukromníkovi, doslova paní starostka přísahala, že ne!!! Snad to tentokráte dopadne pro nás nájemníky dobře a oprav se dočkáme i pod taktovkou obce.

Jediné co ještě stále nevíme, zda je obsahem rekonstrukce i výměna izolací základových zdí obou domů. Bez níž by totiž byla celá rekonstrukce k ničemu. Dům by byl zateplen, okna a vchodové dveře vyměněny, ale do spodního zdiva by stále zatékalo z okolních chodníků a cest. Plíseň na zdech, ze vzlínající vody, by se tedy rozšířila ještě více. Paní starostka slíbila, že zjistí zda na toto bylo v projektové dokumentaci pamatováno a dá mi vědět.

Jen pro úplnost, v domech při rekonstrukci budou zbudovány plynové kotelny, pro každý vchod a tím nám zmizí z bytů bojlery a gamaty. Budou vyměněny vodovodní i odpadové trubky, elektroinstalace, upraveny podlahy, odizolovány budou půdní i sklepní prostory a vyměněny dveře i okna a dům zateplen…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *