Žádost o úvěr na novou Radnici hlasováním na našem „Zastupitelstvu“ prošla

Dnes proběhlo zasedání Zastupitelstva na úřadě MHaH.

Velkým bodem programu bylo hlasování o žádosti o půjčku na novou Radnici ve výši cca 100 milionů Kč. Samotnému hlasování předcházela dlouhá diskuze, kdy každá ze stran hájila svou pozici. Ve zkratce: odpůrcům nové Radnice vadí netransparentnost a neodůvodněný velký dluh; paní starostka žádnou netransparentnost nepociťuje a trvá si na svém, jak sama říká, vizionářském záměru …

Co se týče dosavadního postupu, paní starostka sdělila, že svůj záměr má předdiskutovaný na Magistrátu, i když samotný pan primátor, pan Ing. Macura, ani zastupitel a člen investiční komise Rady města Ostravy, pan Ing. Kolařík, podle svých vyjádření o tomto záměru nic nevědí …

Pro upřesnění – cílem projektu je nová Radnice za cca 100 milionů Kč a parkovací dům za cca 60 milionů Kč (financování parkovacího domu by snad mělo být na účet Magistrátu, ovšem toto je nepodložená informace …), který by měl sloužit zaměstanancům Radnice a také občanům.

===========

Hlasování dopadlo podle očekávání – zastupitelé převážnou většinou tento záměr požádat o půjčku na stavbu nové Radnice podpořili (proti byli pouze pan Sucharda, Luzar a Taube; ostatní zastupitelé v tomto záměru asi nevidí žádné nesrovnalosti ani s tím nemají problém, proto tento projekt podpořili) a na řadě tedy bude hlasování zastupitelů města Ostravy o tomto úvěru – půjčka totiž nemůže být poskytnuta bez souhlasu města Ostravy.

My však ještě nekončíme, neboť v tomto záměru vidíme řadu nesrovnalostí, včetně toho, že paní starostka tvrdí, že má s někým na Magistrátu tajně předjednánu nějakou dohodu, což jde proti všem demokratickým principům, a požádáme tedy odbor kontroly a auditu o vyjádření se k celé této záležitosti.

 

1 komentář u „Žádost o úvěr na novou Radnici hlasováním na našem „Zastupitelstvu“ prošla

  1. K dění v české republice a celé eu se vůbec nemá cenu vyjadřovat.Toto je vyjímka.
    Paní Janáčková(není moje starostka)ať si svůj palác postaví na Bedřišce nebo na hulváckem koupališti ,ale za svoje peníze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *