Bedřiška v okruhu zájmu?

Pohádky mi poslední dobou nějak jdou 🙂
Posledně jsem psal o tom, jak si pan místostarosta k bytu pomohl, a hle, hned se mi dere na jazyk další, tentokráte vychází ale z úst naší starostky.

Ta totiž na začátku prázdnin uspořádala mimořádné Zasedání zastupitelstva a na tom se hlasovalo o záměru odkoupit nějakou vybydlenou ubytovnu v lokalitě Bedřiška.

A paní statostka začala vyprávět, jakou že skvělou motivaci má a jak předvídavě koná … Prostě sladký příběh jako pro děti 🙂 Prý že ji popohání její zájem vybudovat zde nějaké startovací byty pro mladé rodiny … No, bylo to trochu košatější – kdo chce, nechť se podívá na záznam ze zasedání, který je dostupný na webu. No, nebudu to dále rozvádět, protože snad každý hulváčan ví, že Bedřišku naše starostka kdysi před léty využila, aby zde „odložila“ cigány, kteří jí zavazeli jinde v našem obvodu. A padala tam tehdy slova jako ostnatý drát, … Dnes je tedy Bedřiška „úspěšně vybydlená“ a nějaký zájem o nějakou revitalizaci pro obyčejného člověka? Tomu přeci ani náhodou nikdo nemůže uvěřit.

Ani já jsem tomu nevěřil, a proto jsem, i díky mírné náhodě přišel k zajímavým dokumentům 🙂

On se totiž opět vynořil záměr o revitalizaci Hulváckého lesa a Benátek, jak s tím přišel před pár lety bývalý primátor, pan Ing. Kajnar. Dnes je tento projekt prý mírně očesaný, nicméně mám potvrzeno, že o zkulturnění této lokality má skutečně město (myslím tím Magistrát) zájem. A je vhodné podotknout, že tento plán je chvályhodný!

Určitě kolem toho zjistíme více faktů, ale už dnes se lze na webu města dozvědět spoustu zajímavého:
– Revitalizace Hulváckého lesa a lesoparku Benátky: https://verejnezakazky.ostrava.cz/detail/11669
– Vyjádření Rady MO MHaH (je součástí dokumentů z předchozího odkazu): 12_MHaH

Ve světle dění na naší Radnici to ale znamená jediné. Paní starostka nám opět šije něco za zády. A co je šeptem, to je čertem. A to je třeba si vždy pamatovat. A já tuším, že jelikož je Bedřiška hned v sousedství zmíněné lokality, stoupne Bedřiška obrovsky na ceně a investoři se jen pohrnou. Paní starostka má vše dokonale připraveno – vybydlená Bedřiška, teď už jen scelit lokalitu, ať ji má pod kontrolou celou … Toto jen sice předvídám. Ale jelikož dění na naší Radnici již nějakou dobu sleduji, řekl bych, že by to mohlo docela zapadat, co myslíte? Však pravda dříve či později vyplave na povrch … A opět jako v případě plánu výstavby nové radnice: jen ať se o tom veřejně diskutuje. Pak bude minimální prostor pro nějaké zákulisní jednání. A o to by mělo jít ve státní správě především.

Jestli máte svou představu, přijďte o ní podiskutovat na prvním poprázdninovém Zasedání zastupitelstva. Toto téma tam otevřu a jsem zvědavý na reakci našeho vedení 🙂 A jelikož pan místostarosta náš web sleduje, doufám, že bude připraven 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Bedřiška v okruhu zájmu?

  1. Ano mate pravdu máj plány z Bedřiškou jsem obyvatel jíš 15 let Bedřišky a uš nám bylo řečeno z obecného uřádu při prodlouženi smlouvy že si máme hledat sami nové bydlení tudiš nám prodloužili smlouvu na pul roku a že nemáme na náhradní bydlení nárok i kdyš jsme řádní platíči , máj plány z novou výstavbou tak nám bylo řečeno,Ano odkoupila celou lokalitu bedřišku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *