Jak pan místostarosta Hujdus dostal strach – kauza sporného prodeje obecních bytů, kde je nájemcem i pan místostarosta

Vážení obyvatelé našeho obvodu, velmi rád přináším v tento předvánoční čas tuto novinu o tom, že pan místostarosta Hujdus přeci jen možná dostal strach – a to oprávněně – že prodej bytů na Sušilově 1, jak si ho na zastupitelstvu ochotně odhlasovali, přeci jen není v pořádku, a záměr prodeje byl dne 14.12.2017 zrušen.

Jelikož jsme tuto kauzu již dříve zveřejnili na našich stránkách, nejspíše si pan místostarosta chtěl tuto věc nechat ověřit advokáty (spekuluji pouze o důvodu, co vedlo pana místostarostu k tomuto kroku – to, že byla oslovena advokátní kancelář, je pravda) a ti došli k závěru, že prodej pod cenou je skutečně protizákonný a kdyby k němu došlo, byla by smlouva o prodeji neplatná. (Musím za to panu místostarostovi velmi poděkovat, neboť mi tím ušetřil spoustu práce se sepisováním oficiální stížnosti, jak jsem měl v plánu – bohužel jsem se v té době věnoval jiné urgentnější stížnosti, která se týkala zanedbávání povinností při správě svěřeného majetku – stížnost je čestvě podaná a o této stížnosti je informován i primátor města Ostravy, pan Ing. Macura. A my si konečně můžeme udělat chvilku vánoční atmosféru, na kterou se tady všichni na Hulvákách tak těšíme)
Ze stejného důvodu zároveň bude muset naše Radnice nechat upravit pravidla pro prodej bytů, takže se snad v našem obvodu alespoň přiblížíme k právnímu stavu ohledně nakládání s obecními byty. Nikdo mi totiž nerozmluví, že byty, to je jedna z nejméně transparantních kapitol (nejen) našeho obvodu.

K věci ještě připomínám, že pan místostarosta Hujdus tento jeden byt, který má na Sušilově 1 v nájmu, již nějakou dobu neobývá, protože si postavil svůj dům, a už jej nějakou dobu pronajímá třetí osobě. Takže nejenom, že se tady před očima veřejnosti pokoušel pan místostarosta získat byt za 1/3 ceny oproti ceně tržní, ale navíc drží byt, který by mohl sloužit tomu, kdo jej skutečně potřebuje.
Pan místostarosta určitě i nadále bude o získání tohoto bytu za výhodných podmínek usilovat. Je to vysoce postavený představitel naší obce a vzhledem k jeho možnostem na jeho pozici je to důvod, proč v pozornosti nepolevit.

Níže přikládám doslovnou kopii veřejného dokumentu:

OM/ZMOb/0033/17

Návrh neprodat bytové jednotky v domě č. p. 919 v k. ú. Mariánské Hory, obec Ostrava – ul. Sušilova 1

Usnesení číslo: 0320/ZMOb-MH/1418/23

Bylo projednáno v RMObM dne 04.12.2017 pod č. usn. 1448/RMObM-MH/1418/45 s doporučením jednotky neprodat

Zastupitelstvo městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky

1)                                                      projednalo

 

žádost o prodej bytových jednotek v domě č. p. 919 – ul. Sušilova 1 v k. ú. Mariánské Hory, obec Ostrava, dle přílohy č. 1 předloženého materiálu

2)                                                        rozhodlo

žádosti nevyhovět a jednotky v domě č. p. 919 – ul. Sušilova 1 včetně spoluvlastnických podílů na společných částech domu a pozemku st. p. č. 945 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 299 m2 v k. ú. Mariánské Hory, obec Ostrava, neprodat

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Jak pan místostarosta Hujdus dostal strach – kauza sporného prodeje obecních bytů, kde je nájemcem i pan místostarosta

  1. Vážený pane Večeřo, myslím, že mě zbytečně démonizujete. Analýzu jsem nezadal já, nemám kompetenci tak učinit, ale bytový odbor. Udělal by tak před každým prodejem bytů, který by se nyní nebo v budoucnu měl realizovat. A je to tak v pořádku. To, že se prodej neuskuteční, přesto že záměr prodeje SCHVÁLILA RADA MĚSTA Ostravy, je jen důkaz toho, že se zastupitelstvo Mariánských Hor dokáže rozhodovat správně. A netýká se to pouze bytů na ulici Sušilově, ale také bytů na ulici Korunní a dalších. K dalším nepravdivým tvrzením ve vašem článku se vyjadřovat dále nebudu, ale vyzývám každého čtenáře tohoto webu – pokud budete mít chuť nebo potřebu dozvědět se více, zavolejte mi na telefonní číslo 776 271 626. Můžeme se pobavit po telefonu, ale klidně se i sejít osobně 🙂 Přeji všem krásný nový rok 2018. Patrik Hujdus, místostarosta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *