Školící centrum aneb tajná stavba radnice za 160 milionů

Počátkem minulého roku jsme zjistili, že existuje utajený projekt a plán na stavbu nové radnice městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Utajený proto, že se skrýval pod názvem Školící středisko.

Proč se tajil? No asi ze strachu před voliči, že 160 milionů je moc. Ono vzít si na dluh 100 000 000 korun u banky je fakt hodně. A k tomu ještě 60 000 000 utratit z rozpočtu obvodu za něco jiného než opravy cest, chodníků, údržbu obvodu, opravy bytů apod., to už prostě obhájit nejde. Navíc, když stará radnice zas tak stará není a může sloužit ještě spoustu let. Kanceláře jsou nadstandardní velikostí, a některé se dokonce pronajímají. Samozřejmě údržbu potřebuje každá budova.

Jelikož pořád slyšíme, že nejsou peníze a najednou taková částka, rozhodli jsme se udělat průzkum mezi lidmi. Vytvořili petici „Stop nové radnici“ a začali podpisovou akci. Během 48 hodin jsme díky obrovskému rozhořčení lidí získali 300 podpisů, jež se tímto způsobem začali dozvídat, co se chystá. Rozhodli jsme se stavbě nové radnice a především nehoráznému utrácení peněz zamezit a to tím, že celou věc zveřejníme. Petici jsme předali panu primátorovi Macurovi na zastupitelstvu města Ostravy, pro kterého to byla také novinka.

Pro voliče, kteří volí jiné strany, máme v samostatném příspěvku detail, jak pro úvěr 100 milionů a dlouhodobé zadlužení jejich obce hlasovali jejich zastupitelé. V nacházejících volbách tedy volte uvážlivě a nevěřte proklamacím těch, co dnes říkají – stavbu radnice nechceme, přestože pro zadlužení ruku zvedli.

Na těchto stránkách každopádně nabízíme celou řádku článků s touto tematikou, přehledně ji najdete v rubrice „Radnice na dluh“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *