Předvolební kampaň NEZÁVISLÝCH za peníze obvodu

Obyvatelé našeho obvodu se oprávněně ptají, co stálo speciální vydání Zpravodaje – Kalendária 2014 – 2018, jež nám bylo distribuováno do schránek. Kamilu Taubemu se jako prvnímu podařilo získat informace…

V přiložených dokumentech se mimo jiné dozvíte, že cena za tento propagační materiál vedení radnice byla „pouhých“ 167 tisíc korun, a že původně měl obsahovat mnoho informací o městském obvodu, představení všech zastupitelů a podobně. Výsledek je bohužel takový, že za veřejné peníze vznikla předvolební brožura současného vedení radnice.

Toto považujeme za nemorální! A nic na tom nenění fakt, že financování nakonec bylo ze 100% z peněz obvodu (přiložené materiály dokládají, že brožura měla být spolufinancována z rozpočtu statutárního města Ostrava – tato dotace však údajně nebyla schválena).

Ostatně nebylo to poprvé, kdy mariánskohorská radnice využívá dotací k jinému účelu, viz například vrácení části dotace ze Státního fondu rozvoje bydlení na výstavbu bytů pro mladé rodiny na ulici Baarová, kde bydlí zcela jiný typ nájemníků nebo předpokládané dotace na stavbu Školícího centra skrývající se za projektem nové mariánskohorské radnice.

Snad nebude naplněno přání autorů této publikace a podobný politicko-agitačně založený materiál již v budoucnu pravidelně vznikat nebude.

    

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *