2. Zasedání zastupitelů – Kozel zahradníkem


Převzato z LEČO magazínu

Neschválená brigáda pro ex-starostku Lianu Janáčkovou z ustavujícího zastupitelstva má bohužel další vývoj.

Na programu prosincového zastupitelstva se opět objevila nechutná politická trafika. Liana Janáčková si v koalici prosadila pozici uvolněné, tedy nadstandardně zaplacené zastupitelky. Za více než 48 tisíc korun měsíčně bude novému starostovi poskytovat poradenskou činnost, pravidelně konzultovat výstavbu a rekonstrukci nebo vyhledávat nové příležitosti pro obvod. Pokud starosta potřebuje ke své práci zastupitele pomocníka, za jehož rady mu musí obvod vyplatit téměř 23 násobek jeho běžné odměny, měl by odstoupit! Dle našeho názoru se ale jedná jen o ubohé prosazování osobních finančních zájmů paní Janáčkové a způsob, jak dále nekompromisně ovlivňovat veškeré dění na radnici. V důsledku nestandardního „slepence“ koalice z jednotlivých solitérních zástupců politických stran s jedním mandátem se bohužel samospráva obvodu bujaře rozrůstá. Nově tedy bude mít dvanáct a půl tisíce občanů Mariánských Hor a Hulvák nejen starostu a čtyři místostarosty, ale i jednoho „starostu externího“. Kde jsou ty doby, kdy tento obvod fungoval pouze se starostou a jedním místostarostou.

A co na to říká předsedkyně nově vzniklé komise pro strategický rozvoj a plánování? „Většina obcí, i malých obcí, si zadává práce právě architektonické, které potom samozřejmě platí z vlastních rozpočtů. Takže já de facto naplňuji to, co si ostatní obce zadávají. Takže já si nemyslím, že jsou to vyhozené peníze.“ sdělila Liana Janáčková médiím. Zřejmě i laik se podiví nad argumentací, jakou použila na obhajobu této své uměle vytvořené funkce paní Janáčková. Člověk, který již 28 let nepracuje ve své profesi, bude pro městský obvod vytvářet architektonické studie? No to se tedy máme na co těšit…

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „2. Zasedání zastupitelů – Kozel zahradníkem

  1. BEZ KOMENTÁŘE, nemám slov…..
    Chtěla bych touto cestou poděkovat za zveřejnění, aspoň si občan udělá názor na zvolené „čestné“ zastupitele…..

    Bydlím v Mar.Horách 45 let a a není mi chování takových zastupitelů lhostejné.!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *