František Prokop, zakladatel Hulvák!


Autor: Petr Luzar

František Prokop byl významný občan a zakladatel Hulvák. Bohužel musím konstatovat, že je přinejmenším zvláštní, že po něm nebo Karlu Gajovském nebyla pojmenovaná žádná ulice. Například ulice Klostermannova, která byla dobou a věkem rozdělena na ul. Žákovskou, Duhovou a zbytek Klostermannové, by mohla v případě hledání názvu pro nově vzniklou ulici u Duhového domu, klidně nést název Františka Prokopa.

Je to prostě jen o tom, že vedení radnice při hledání názvů ulic je v historii daného místa neznalá. Zvláštní je třeba i název ulice Matrosovova. Ruský voják, který s Hulváky nemá nic společného, svým jménem zaštiťuje ulici, kterou architekt Karel Gajovský navrhl a vybudoval…

Níže si přečtěte kousek historie našich Hulvák v článku převzatého z novin Deník.

Do budoucna jsem se rozhodl zde vkládat různé zajímavosti z minulosti Hulvák, jak o významných občanech, tak historii míst z mého vlastního archívu o Hulvákách.

V případě, že vlastníte staré fotografie nebo informace, které se váží k historii Hulvák kontaktujte mne prosím. Tel.: 603 277 712 nebo e-mail: luzar.petr@seznam.cz

Petr Luzar

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *