Knüpferova nám není lhostejná, byznys s doplatky tady nikdo nechce

Dne 12.12.2018 se obyvatelé našeho městského obvodu Ivo Večeřa, Petr Luzar a Eva Lehotská zúčastnili na zasedání zastupitelstva města Ostravy projednání naší stížnosti týkající se porušování povinností při hospodaření se svěřeným majetkem na Hulváckém kopci.

Naši stížnost bereme velmi vážně, neboť porušování zákonů vedením obvodu Mariánské Hory a Hulváky, konkrétně v tomto případě způsob hospodaření se svěřeným majetkem a porušování zákona v průběhu zasedání zastupitelstva, považujeme za nepřípustné. Aktivně jsme tak využili svého práva vyjádřit se k projednávanému bodu.

Celý přepis ode všech vystupujících, včetně komentáře pana primátora Macury i paní Sekerákové (místostarostka v našem obvodu), která se jako jediná z přítomných v sále také přidala s komentářem, naleznete na konci tohoto přísěvku v podobě odkazu.

Stručně k závěru kontroly a ke stanovisku pana primátora Macury

  • vůči porušování zákona musí vedení mariánskohorské radnice přijmout preventivní opatření
  • výstavba nebo rekonstrukce bydlení je prioritou města Ostravy (pan primátor rovněž vyzdvihnul, že zastupitelé města pomohli v zamezení prodeje zmíněného obecního majetku) a je důležité, aby náš městský obvod co nejdříve rozhodl, co s těmi domy hodlá dělat, jak je hodlá opravit, zrekonstruovat apod.
  • v osobě paní Sekerákové, která je nejen místostarostkou obvodu, ale zároveň zastupitelkou města, vidí pan primátor jistý závan nového větru.

My samozřejmě zůstáváme aktivními občany naší obce, o zlepšování našeho životního prostoru budeme usilovat i nadále a nedospustíme ani porušování zákonů, ani bránění našich občanských práv.

Doslovný přepis diskuze ze zasedání  zastupitelstva města Ostravy otevřete kliknutím na výše zobrazený obrázek

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *