Další příklad špatné péče o obecní majetek – Baarova 4 a 6

Aktualizováno dne 3.10.2018

Bydlíte v obecním bytě, ve kterém se už desítky let neinvestovalo?

To se rozhodně netýká bytových domů Baarova 4 a 6, kdy pro tyto budovy o stáří pouze 16 let rada městského obvodu dne 10.9.2018 schválila smlouvu na výměnu zdravotechniky – paní starostka se o této investici dokonce pochlubila v říjnovém Zpravodaji.

Cena? 1,5 milionu Kč.

Vzhledem ke stáří těchto domů a jelikož se jedná o domy, kde m.j. bydlí samotná naše starostka Janáčková, začali jsme se zajímat a zaslali žádost o prošetření na Magistrát.
Z odpovědi vybíráme to důležité – „… dle informací vedoucího bytového odboru někteří nájemníci už ½ roku nemají teplou vodu. Před 16 roky byl zvolen špatný konstrukční systém … Nyní má dojít ke změně ohřevu TUV přímo v předávací stanici v domě od VEOLIE a pak vybudovány nové rozvody SV a TUV do každé bytové jednotky z plastového potrubí včetně osazení měření“.

Podle ¨našich informací ale nemuselo k dané situaci dojít, neboť údajně nebyla prováděna pravidelná údržba této náročnější technologie.

Výsledkem je bohužel tato zakázka, kdy se opět ukazuje, jak náš obvod neumí hospodařit a udržovat majetek a jediné řešení vidí „zbourat a postavit nové“.
Takto se ale správný hospodář nechová, nebo ano?

Rozhodně doporučujeme všem nájemníkům zanedbaných obecních bytů, aby se také přihlásili se žádostí o zajištění stejného standardu – nové rozvody v plastu, měřič do každé bytové jednotky!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *