Stop byznysu s chudobou

Naší velkou prioritou v obvodu Mariánské Hory a Hulváky je bezpečnost. S tímto tématem úzce souvisí i existence ubytoven v našem městském obvodu.

Před čtyřmi roky vznikla na hranici našeho obvodu a obvodu Moravská Ostrava a Přívoz obrovská ubytovna na ulici Výstavní. Dnes problémový prostor prakticky ani nemusel vzniknout, protože původní vlastník nabízel odprodej tohoto objektu obci, která ale nákup neakceptovala. Dnes je objekt v rukou „obchodníka s lidskou chudobou“, který za několik metrů čtverečních sociálního bydlení požaduje, díky doplatku na bydlení, po nájemnících několikatisícové nájemné.

Aby toho nebylo málo, v nedaleké blízkosti leží další ghetto, a to díky radnici zpackanému prodeji 24 bytových domů v lokalitě Červený kříž. Při prodeji jsme požadovali zanést do smlouvy klauzuli o zákazu příspěvku na bydlení pro nájemníky, včetně pevného termínu dokončení záměru investora opravit tyto nemovitosti pod sankcí za nerealizaci rekonstrukce.

Radnice v tomto směru bohužel vůbec nekoná. Koncem roku 2017 dokonce vedení radnice ze strachu nebo z vlastní neschopnosti ustoupilo od záměru vyhlásit v problematických místech obce bezdoplatkové zóny, čímž mohla být situace již dávno vyřešena!

Máme názor opačný. Naším cílem je v místech se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů situaci řešit a to striktním vyhlášením bezdoplatkových zón. Tento problém se týká i ubytoven na ulici Žákovská a Jablonského. My strach nemáme, ubytovny v Mariánských Horách a Hulvákách nechceme a za tímto názorem si pevně stojíme!

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *