2.1.2013 – Novoroční shrnutí

Shrňme si krátce, co se událo v roce 2012. Během jarních až létních měsíců si mnozí z nás, co na Hulváckém kopci žijeme, pracujeme či studujeme nezávisle na sobě povšinuli zvětšujících se problémů. které jsme přisuzovali mimojiné také ubytovně na ulici Žákovská. Z tohoto popudu a z obavy z dalšího nárůstu problémů vzešly ke konci léta dvě iniciativy.
Pan Ivo Karas požádal místní obyvatele o vlastní vyjádření se k problémům v našem okolí, příspěvky sesbíral a odevzdal zástupcům našeho obvodu. Zároveň vznikla paralelní aktivitou petice – na ní se nakonec sešlo úctyhodných 300 podpisů. Petici jsme odevzdali dne 6.11.2012 a písemně se vyjádřili jak primátor města Ostravy, pan Ing. Petr Kajnar, a to dne 13.11. 2012, tak dne 19.12.2012 také místostarosta naší radnice, pan Jiří Bohač (ten v době podání naší petice již byl v kontaktu s panem Ivo Karasem díky jeho iniciativě, o které je zmínka výše).

Zástupcům obou institucí děkujeme za vyjádření (připomínáme, že na našich webových stránkách je otiskujeme v plném znění jako nezávislé příspěvky). Zároveň velmi děkujeme za přijatá opatření. Velmi pozitivně vnímáme zvýšený výskyt strážníků z řad Městské policie v blízkosti ubytovny a sběrny druhotných surovin, jejichž přítomnost výrazně pomohla ke zklidnění situace.
Formy další spolupráce s Městskou policií a s úřady zvažujeme – hodláme nadále nebýt nečinní.

Jak již dříve taky upozornil pan místostarosta ve Zpravodaji Mariánských Hor a Hulvák, na případné další či přetrvávající problémy je třeba  upozorňovat, v tomto spoléháme na aktiví zapojení každého z nás. Svědky kriminální činnosti vyzýváme ke kontaktování Městské policie (linka 156), dále je možno se ozvat na info@nasehulvaky.cz – tuto adresu jsme vytvořili ke komunikaci k dané problematice. Informováni si přejí být také zástupci naší radnice v Mariánských Horách z důvodů sledování, jak se daří situaci řešit.

Všem obyvatelům naší čtvrti, našim firmám a našim studentům či dětem a jejich pedagogickým pracovníkům přejeme klidný život bez projevů lhostejnosti, bez násilí či bez opakování nepříjemných zážitků, kterými jsme mnozí v poslední době čelili – věříme, že tento právě započatý rok 2013 bude v tomto jenom lepší.

Problémy se sběrnou a s ubytovnou se nevyřeší ze dne na den, ale určitě se dá pracovat na neustálém zlepšování.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *