Reakce na články ze Zpravodaje MHaH ze září 2014

Vážení spoluobčané,

Po dlouhé odmlce se ozýváme za občanskou iniciativu Naše Hulváky. Připomínáme, že tato iniciativa vznikla z podnětu občanů z hulváckého kopce, jako reakce na potřebu řešit problémy místních obyvatel, hlavně tedy v otázce kriminality a občanského soužití. Kdo by řekl, že toto téma se jednou vyšvihne z posledních míst pozornosti velkych politických stran na místa první. Ano, byli jsme prozíraví a důležitost potřeby řešit tento narůstající problém jsme tušili již dříve. Sami určitě potvrdíte, že díky přehlížení všemi vládnoucími stranami se ani do dnešního dne situace v tomto nepohnula ani krůček dopředu. Tolik jen tak na okraj k naší historii.

Dnes píši jako reakci na poslední články ze Zpravodaje Mariánských Hor a Hulvák (září 2014). Zaujaly mě především dva články. Jednak zde pan místostarosta Boháč hodnotí práci radnice, v jiném článku se rozepsala sama paní starostka o chodnících, kde problémy s jejich opravami spojuje s osobou pana náměstka primátora, Tomášem Suchardou. Oba články v tuto dobu považuji za jistou formu předvolebního boje o voliče. Co jiného asi mohli tito naši zastupitelé těmito články sledovat? Je třeba přece sebe pochválit a protivníka pošpinit, Jenže i já mám potřebu se vyjádřit. A po zvážení všech okolností využívám prostoru těchto našich webových stránek.

Začal bych konstatováním, že naše hnutí opustilo uliční formu existence a využilo sympatií s relativně novým hnutím Ostravské fórum, které se přihlásilo do letošních komunálních voleb i v našem obvodě. A ano, i naši zástupci dostali a přijali nabídku kandidovat za toto hnutí. Začínali jsme takřka od nuly a dnes nás znají nejen na Radnici, ale vzájemného respektu užíváme i s pořádkovými složkami. Letošní volby bereme jako výzvu, protože na životě v naší čtvrti se dále chceme podílet. Ostravské fórum přinesl k nám do Hulvák pan náměstek Tomáš Sucharda, se kterým spolupracujeme již delší dobu, nicméně nerad bych zapomenul ani na pana primátora Ing. Petra Kajnara, u kterého jsem velmi oceňoval racionální přístup k našemu požadavku na zavedení kamerového systému do našich ulic.

Ale vraťme se do dnešních dnů a mým pohnutkám. Je před volbami. Boj se přiostřuje a každý využívá všech zbraní, které má. Paní starostka jich má zajisté dost a taky jich patřičně využívá. Však také není v politice žádný nováček, jak to ostatně sama o sobě hrdě prohlásila v předvolebním pořadu ČT. Bohužel hned při první otázce na téma ubytoven jako by všechny své zbraně ztratila. Toto zásadní téma není třeba řešit? Jako by “nepotřeba řešit” byla jejím základním krédem (a toto má být osoba kandidující na primátora?). Totiž stejným dojmem na mě zapůsobil i její článek ve zmíněném posledním Zpravodaji, kde se vyjadřuje o důvodech, proč se nepodařilo realizovat opravu chodníků na ulici 28. října. Jako kdyby Radnice už neuměla nic jiného, než si jenom stěžovat, proč to a to nešlo nebo nejde. Stejně jako s těmi kamerami, o které jsme bojovali. To bylo řečí. Na kamery jsme čekali jeden rok. Pak nakonec pod tlakem událostí a s vydatnou pomocí médií se k nám aspoň jedna kamera dostala. A hle, pan místostarosta Boháč si to snad dnes chce připsat jako svou zásluhu.

Ale ano, je to jejich forma politického boje. My víme, jak to je, a vy všichni to víte taky.

Ivo Večeřa

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *