Na téma Komunitních domů pro seniory

Přináším odkaz na článek z Moravskoslezského deníku o tom, že v Heřmanicích slavnostně otevřeli Komunitní dům pro seniory:

Moravskoslezský deník: 17 nových bytů pro seniory v Heřmanicích

Pro zajímavost přináším obrázek ze stránek mapy.cz, kde je vidět stav objektů před rekonstrukcí i prostorové umístění nově vybudovaného bydlení pro seniory.

KoDuS_Hermanice

Toto nové bydlení pro seniory vzniklo na základě stejného programu, se kterým počítal i pan Kožušník, kdy u nás na Hulvákách na ulici Oborného chtěl vybudovat bydlení pro 25 seniorů na nesrovnatelně menší ploše. Jelikož tento projekt ale neuspěl ve výběru a tím nedostal od ministerstva dotaci, pan Kožušník svůj projekt na vlastní žádost stáhnul.

V porovnání s úspěšným projektem v Heřmanicích je zde vidět velký rozdíl v prostorovém umístění. Odmítavý postoj obyvatel Hulvák vůči plánu pana Kožušníka byl naprosto namístě. Přeji nám obyvatelům z Hulvák, aby si pan Kožušník vymyslel jiný plán se svým pozemkem než o jaký ještě před nedávnem usiloval.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *