Komentář ke článku týkajícího se stížnosti obyvatel Hulvák na ubytovnu na Žákovské ulici

V místním tisku vyšel komentář místostarosty Mariánských hor a Hulvák ke stížnosti na ubytovnu na ulici Žákovská.

Se zájmem sledujeme dění kolem ubytovny a doufáme, že s pomocí radnice, Policie a zmíněných institucí se podaří vyřešit nejpalčivější problém v našem okolí.

Víme, že uzavření ubytovny je pouze krátkodobým řešením, protože nepřízpusobiví lidé se pouze přemístí na jiné místo. Konečné řešení je bohužel v nedohlednu, protože uvažované změny v podpoře bydlení a vůbec spojené s problematikou nepřizpůsobivých jsou během na dlouhé tratě. Např. dnešní návrh programu výstavby sociálního bydlení sahá až do roku 2020.

Změny programu výplaty sociálních příspěvků mnohočetných rodin je dnes také nevhodný a nestimuluje ke snížení porodnosti rodin, které se o své děti nedokáží postarat bez podpory státu. To tak vede k tomu, že neúměrným způsobem přibývá lidí závislých na dávkách na úkor rodin, kde rodiče pracují a nemohou spoléhat na luxusní podporu státu, Stát by přece měl podporovat jen takové rodiny, které své děti uživí samy a lze si představit jednoduchý systém podpory formou úlevy na dani z příjmu. Takto by rodiny bez zaměstnání nemohly počítat se štědrou podporou státu na každé dítě.

Pokud se vláda nezačne tímto problémem zabývat seriózně a komplexně, čeká nás ještě mnoho nevítaných situací.

Už dnes slyšíme o zřizování domobran v místech rozšířeným výskytem problémových lidí …, ale to už je téma na příští článek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *