K činu pana Vondrouše proti prezidentu naší republiky

Do naší redakce se dostala tato následující diskuse a jelikož zapadá do atmosféry, kterou pociťujeme i my, otiskujeme ji i na našich stránkách.

——————————–
Jaroslav Peňaška, Olomouc

Čtvrtek, 4.října 2012, 05:44:29

Připravuji otevřený dopis adresovaný prezidentu VK a všem politikům této země, který prostřednictvím médií chceme s dalšími diskutujícími odeslat. Přidejte se

Vážený pane prezidente,
obracíme se na Vás my, nespokojení občané tohoto státu, kteří schvalujeme čistě symbolický kuličkový „atentát“ pana Vondrouše na Vaši osobu jako mírumilovnou formu protestu proti tomuto politickému systému.

Nepovažujeme jej za žádný skutečný útok, ale za poslední možnost, jak upozornit na neštěstí lidí v tomto politickém systému, který jste pomáhal budovat a který ožebračil mnoho nevinných slušných lidí naší země a udělal z nich jen levnou pracovní sílu a snadnou kořist pro různá individua, mafiány a lichváře, kterým naopak pomohl k vzestupu a umožnil parazitovat na občanech tohoto státu způsobem, ze kterého se nám zvedá žaludek.

Míra korupce ve státě a asociálnosti zákonů, které nově vznikají bez ohledu na to, kolik lidských životů opět zničí, však už přerostla únosnou mez a nutí nás sjednotit se nyní bez ohledu na politickou příslušnost a postavit se vám politikům na odpor jako celku tak, jak nám to umožňuje ústava České republiky, pokud taková situace nastane.

Pokud by protest pana Vondrouše byl nějakým výstřelkem nespokojeného jednotlivce ve státě, ve kterém by bylo všechno v pořádku a netrpěli v něm zbytečně slušní lidé, kteří se neprovinili ničím jiným, než tím že se nedokážou sociálnímu útlaku tohoto politického systému postavit na odpor, pak by jej bylo možné považovat za hloupý, ale v současné situaci se naopak jedná o velmi hrdinský čin, kterým symbolicky vyjádřil pocity většiny obyvatel této země, jak se pomalu ukazuje (můžete to lehce dovodit z anket i dalších průzkumů veřejného mínění).

Uvědomujete si vůbec dosah tohoto protestu? Chápete, co to znamená, pokud tak velká část společnosti cítí totéž co Pavel Vondrouš, tedy že by Vás nejraději alespoň symbolicky zastřelili? S takovým vědomím se určitě nežije dobře a měl byste přemýšlet, kde se v lidech takové pocity berou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *