Od smutého konce po světlé zítřky?

Tento příspěvek věnuji Hulváckému koupališti. Nabízím zde několik odkazů, které se k dané lokalitě váží. K lokalitě již téměř 100 let spjaté s volným časem.

Není snad výraznějšího symbolu Hulvák než jeho koupaliště (Wikipedie). Doby jeho velké slávy dokumentuje tato historická fotografie (Koupaliště 1960). Dnes už koupališti říkáme jen „bývalé“. Po koupališti se slehla zem. Otřesné svědectví (koupaliště 2006), které mírně označil autor jako výsledek jednání neumětelů, nechť zůstane tichou vzpomínkou na tuto zaniklou památku.

Zdalipak se někdy Hulváky dočkají rehabilitace? Na Radnici už se o to pokoušeli (Thermopark 2012), jistou naději vzbuzuje i ambiciózní projekt Benátky, který by této naší vzácné lokalitě v centru Ostravy vrátil jeho dřívější lesk (Projekt Benátky). (pozn. Ivo Večeřa: předchozí odkaz dnes, 20.4.2015, nefunguje, proto nabízím náhradní: hlasujte)

Rozhodně by si to toto místo zasloužilo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *