Investice do bytového fondu – článek zastupitele pro Zpravodaj

ÚMOb Mariánské Hory a Hulváky
šéfredaktor-Mgr. Patrik Hujdus
Přemyslovců 63
709 00  Ostrava-Mariánské Hory

Příspěvek do aktuálního vydání „Zpravodaje MH a H“ roku 2016.

V Ostravě dne 12. února 2016

 

Vedení radnice dává na investice do bytového fondu letos jen 2,846 mil. Kč.

Při projednávání rozpočtu na letošní rok, který předložila zastupitelstvu ke schválení paní starostka, a který byl schválen těsnou většinou zastupitelů, se počítá na investice v letošním roce do bytového fondu pouze s částkou 2,846 mil. Kč. Celkový schválený objem investic na letošní rok činí 48,191 mil. Kč.

Marně jsme se snažili přesvědčit předkladatele rozpočtu o posílení investiční stránky bytového odboru v letošním roce. Je korektní uvést, že podstatnou část kapitálových příjmů tvoří částka 38,2 mil. Kč, která je inkasována za prodej bytových domů tzv. „Červený kříž“. Myslím si, že peníze z prodeje bytových domů, by se měly investovat zpět do bytového fondu a ne z těchto prostředků stavět umělé kluziště či novou radnici, když si nájemníci několik let stěžují na nevyměněná okna, vchodové dveře nebo vlhké zdi v bytech. Argument, který slýchávám nejčastěji z úst paní starostky jako odpověď na stížnosti nájemníků je, že obvod nemá peníze, je v tomto případě lichý – nepravdivý.

V prosinci 2015 měl bytový odbor na účtu peníze ve výši 37 mil. Kč, které nestačil  efektivně investovat do oprav bytového fondu.

 

Příloha: Foto bytu na ulici Fráni Šrámka-plesnivé zdi.

 

Ing. Radomír Michniak, Ph.D.
zastupitel

Plesnive_zdi_obecní_byt_Sramka

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *