Hlídáme je, protože si to zaslouží!

… Takto zní hlavní motto stále se rozrůstající skupiny lidí, kteří si říkají


https://www.hlidacstatu.cz/

Moc všem těmto lidem fandím, přidal jsem se k nim a budu rád, když i vy je budete dále propagovat na svých sociálních sítích, nebo se mezi ně dokonce aktivně přidáte.


Jejich vize v pěti bodech

Za prvních 18 měsíců existence jsme se stali respektovanou nezávislou autoritou v oblastech transparentnosti státu, využívání otevřených dat a elektronizace státu. Současně si klademe za cíl být jedním z aktivních subjektů v ČR podporující skutečné proti-korupční aktivity v maximálně konkrétní a důsledné formě.

Nechceme pouze kritizovat, aktivně pomáháme státní správě a úředníkům s elektronizací státu, zprostředkováváme zahraniční zkušenosti a trendy, pomáháme nastavit základní principy digitalizace služeb a procesů státu.

Chceme se soustředit na tyto oblasti a činnosti:

  1. Vývoj a provoz nástrojů a služeb umožňujících veřejnosti kontrolu nad efektivností výdajů státu a samosprávy.
  2. Zvyšování otevřenosti státu, podpora využívání otevřených dat občany a firmami.
  3. Konzultační, publikační a osvětová/edukační činnost v oblastech open data, elektronizace státní správy (e-gov) a zefektivňování státní správy, jak směřem ke státu, tak k veřejnosti.
  4. Podpora transparentního prostředí a mapování efektivního nakládání s veřejnými prostředky ve státní správě a samosprávě s důrazem na informování právě těch, kterých se to týká
  5. Finanční a nefinanční podpora projektů mající obdobné cíle či podporující vizi nadace.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *