Pálení čarodějnic – úžasná nová tradice, aneb 870 vajec na Hulvákách

Dne 7.5.2018 jsme na Hulvákách uspořádali již třetí pálení čarodějnic spojené se smažením vaječiny. Termín tak úplně neseděl s tradicemi, ale sousedům na Hulvákách je to jedno. Nám jde především o to úžasné setkání Hulvačanů a jejich přátel na jednom místě a v jeden čas. A to se letos povedlo na jedničku. Odhadujeme účast cca 500 lidí včetně dětí. Setkaným hrála letos Country skupina Marodi. A i rekord ve smažení vaječiny byl překonán, 870 vajec!

    

Oheň, jak je pravidlem, zapálil nejmladší Hulvačan. Letos to byla Renátka Gabrielová-Nagelská. Úkolu se na svůj věk, jeden rok a kousek, zhostila na výbornou a zapálením ohně s čarodějnicí, symbolicky odehnala vše zlé pro Hulváky a její obyvatele.

Zapálením ohně vznikla úžasná atmosféra “sousedského setkání”, na které se mnozí z nás již s předstihem tolik těšili.

Jsem tomu nesmírně rád a děkuji tímto i hlavním organizátorům, kteří se této akce již tradičně zhostili na výbornou.
– Petru Luzarovi a jeho rodině, který si vzal na starosti vše kolem smažení vaječiny, včetně občerstvení a na jehož bedrech spočinula i koordinace celé této náročné akce.
– Tomáši Suchardovi, který zajistil hudbu a pomohl také se zajištěním míst na sezení v počtu 400.
– rodině Žáků, kteří jako vždy přispěli svým typickým projevem umělců k atmosféře celé akce a dokázali bavit spoustu lidí už jen svým životním přístupem nemluvě o vynikajících uzených klobásách a kole štěstí.
– také Adamovi, Terezce, Mileně, Katce, Hynkovi, Radkovi ……….., kteří se “obětovali” a po celou dobu byli zapojeni do dění a zajistili tím obrovskou měrou, že vše proběhlo hladce. Bez nich by to prostě nešlo a tak to má být.

Samozřejmě nesmíme zapomenout poděkovat i redakci Lečo za technickou pomoc, materiální zabezpečení a úspěšnou propagací celé akce.

Počasí nám extrémně přálo, doufám, že jsme si to všichni užili, budu se těšit na další akci a přikládám pár momentků pro památku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *