Janáčková si nesmí vzít úvěr na stavbu nové radnice ostravského obvodu

Dovolil jsem si doslova zkopírovat název článku, neb se mi zdá dostatečně výstižný. Z článku z internetu vybírám alespoň začátek, celý článek je na odkaze níže:

„Lidé, kteří protestují proti stavbě nové radnice v Ostravě – Mariánských Horách a Hulvákách, jsou spokojení. Jimi odmítaný projekt se odkládá na neurčito. Zklamaná je ale starostka obvodu Liana Janáčková. Nezískala souhlas města k čerpání úvěru ve výši 100 milionů korun.“
Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/uver-stavba-nove-radnice-obvod-hulvaky-marianske-hory-ppp-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170624_2335037_ostrava-zpravy_woj

K této si dovolím jen malý dovětek (k článku není třeba nic dodávat):

Podal jsem na Magistrát žádost o prošetření postupu naší Radnice ve věci plánu výstavby nové Radnice. Odbor kontroly auditu a kontroly neshledal na celé záležitosti nic protiprávního, ale paní starostka prakticky jen díky stažení své žádosti zachránila svou situaci, kdy nebyla schopna doložit potřebné materiály, které jsou nutné pro realizaci investic (ty na půdě Magistrátu slíbila dodatečně připravit, jak se píše v článku).
Celou odpověď z Magistrátu přikládám zde: Odbor_auditu_odpoved_Radnice

V této věci si nicméně i nadále myslím, že paní starostka nemá pravdu a že tedy žádnou novou Radnici náš obvod nepotřebuje. Naprosto dostačující je, aby se o svěřený majetek vedení Radnice staralo s péčí dobrého hospodáře. Peníze nechť se použijí na reálně potřebnější (!) údržbu stávajícího bytového fondu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Radnice na dluh a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *