Změna musela přijít, už bylo načase

Dne 2.11.2020, došlo ke změně ve vedení na radnici Mariánské Hory a Hulváky.

Konečně.

Liana Janáčková i Patrik Hujdus jako by si už zvykli na to, že radnice patří jen jim a dlouhá léta jim to skutečně vycházelo. Dokonce se jim podařilo v docela nezáviděníhodné situaci po volbách v roce 2018 sestavit koalici ze solitérů menších stran, uměli v tom skutečně chodit. A asi by jim vyšlo to takto doklepat i do dalších voleb a navenek si naoko libovat, jak je to super v tomto složení, nebýt toho, že do hry museli připustit nového hráče. Pan Čmiel se tehdy nechal přesvědčit ke vstupu do koalice s Nezávislými, což mu nelze s odtupem nijak vytýkat – uvěřil líbivým slovům pana Hujduse, který ač se nikdy nedistancoval od skutků L. Janáčkové a šel v jejích šlépějích, navenek působil dojmem změn, na což dokonce slyšel i primátor města Ostravy, pan Ing. Tomáš Macura.

Ano, v překrucování faktů byli dobří. Vše jakoby v zájmu obvodu, ale opozice (a doufám i bystrý občan) měla naprosto odlišný názor.

Když se 2.11. na mimořádném zasedání zastupitelů MOb MHaH otřásala židle pod Lianou Janáčkovou a argumentovalo se např. i systematickými (myšleno úmyslnými) chybami v evidenci jízd služebním vozidlem (soukromé jízdy deklarované jako služební), Lianě Janáčkové stačilo k argumentaci pouze to, že sdělila, že přeci vše již uvedla na pravou míru a soukromé jízdy doplatila. To se však stalo až tehdy, kdy se touto věcí začala zajímat opozice.

Takže se dnes nemůže nikdo z bývalého vedení divit, že alespoň jednomu člověku z jejich bývalé koalice – Ing. Filipu Čmielovi, PhD. – už se dané praktiky přestaly líbit a opustil teplo zaběhnuté koalice a vrhl se do neprobádaných vod změny. Tento pokus o změnu ve vedení radnice nebyl v naší historii první a přesto, že všechny takovéto dřívější pokusy Liana Janáčková odrazila, pan Ing. Čmiel včerejší obrovský tlak ustál a svůj postoj nezměnil! Předpokládám, že pan Ing. Čmiel se bude ještě dlouhou dobu potýkat s narážkami členů bývalé koalice, ale věřím, že pro případnou konfronaci má dost argumentů, kterými bude schopen přesvědčit, že předchozí koalici už nemohl dále podporovat.

Máme tedy novou koalici, za LEČO, Lepší a Čistou Ostravu, Tomáše Suchardu, Petra Luzara a Ing. Daniela Vacu, kteří společně a shodně deklarují, že mají zájem udělat změny k lepšímu – viz jejich prohlášení v předchozím článku.

A mi tedy nezbývá, než jim popřát jen ty nejlepší výsledky, protože za dva roky zúčtujeme a pokud mají nastolené změny pokračovat, je třeba přesvědčit voliče 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Ivo Večeřa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *